Полезни съвети за вашата кожа от BioIzbor.com

/, Полезни съвети/Полезни съвети за вашата кожа от BioIzbor.com

Полезни съвети за вашата кожа от BioIzbor.com

Полезни съвети за вашата кожа от BioIzbor.com

Тези действия могат да бъдат най-лесните и най-скъпите неща, които можете да направите, за кожата си. За да има кожата ви по-младежки и здрав вид. – Избягвайте или сведете до минимум щетите, които нанасят на кожата ви горещата вода и хлора. Взимайте си душове ( или вани ) с не голяма продължителност. Използвайте топла, а не гореща вода. Така ще избегнете изсушаването на кожата.

– Използвайте нежни и безопасни продукти за грижа за кожата – по възможност био козметика или максимално органични продукти с естествени съставки. Не забравяйте, че кожата ви поглъща това, което слагате върху нея. Не правете компромиси с вашето здраве и здравето на кожата си с потенциални отрови. Използвайте био козметика.

– Избягвайте силните сапуни. Силните сапуни и миещите препарати могат да изсушат ненужно кожата ви. Може да изберете леки био сапуни.

– След измиване или къпане, подсушавайте кожата си със суха и чиста кърпа с леки потупвания, така че част от влагата да се запази по кожата ви.

– Хидратирайте сухата кожа. Ако кожата ви е суха, използвайте овлажняващ крем, който съответства на вашия тип кожа.

– Задължително отстранявайте грима си вечер преди лягане. – По възможност спете по гръб. Гравитацията действа на кожата ви през целия ден. Осигурете й качествена почивка през нощта. Чрез спането по гръб вие намалявате действието на гравитацията върху кожата си – най-вече тази на лицето.

– Не пушете – заради общото си здравословно състояние, и за по-млад вид на кожата ви.

– Ако ще се излагате на слънце за продължителни периоди от време, използвайте слънцезащитен крем с безопасни и ефективни съставки.

– Ексфолирайте един или два пъти седмично кожата – използвайте лек ексфолиант. Ексфолирането освежава повърхността на вашата кожа и изсветлява външния й вид. – Нанесете вашите био продукти за грижа за кожата на топла кожа. Това увеличава абсорбцията. – Никога не дърпайте и не търкайте кожата си. – Не очаквайте резултати за една нощ. Дори и да започнем да правим всичко по силите си днес, не се обезкуражавайте, с привидната липса на напредък утре.

– Здравословната диета може да ви помогне да изглеждате и да се чувствате най-добре. Яжте много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, супер храни и др.. Връзката между диетата и акнето не е ясно – но някои изследвания показват, че диета, богата на витамин С и с ниско съдържание на мазнини и нездравословни преработени или рафинирани въглехидрати може да подобри вида на кожата.

– Неконтролирания стрес може да направи кожата ви по-чувствителна и да предизвика акне и други кожни проблеми. С цел повишаване здравето на кожата ви и здравословното състояние на ума ви – пийте много вода. Това е сигурен начин да хидратирате кожата си,а също намалява и стреса.

– Избягвайте да докосвате лицето си с пръсти или с обекти, които не са съвсем чисти ( например телефона ви ). Докосването на лицето може да благоприятства разнасянето на бактерии, както и до запушване на порите. Това води до възпаления и раздразнения на кожата.

– Много е важно, когато нанасяте различните продукти върху кожата си, това да става с чисти ръце.

– Ако носите очила или слънчеви очила, не забравяйте да ги почиствате често, за да се предпазите от запушване на порите около очите и носа.

– Подържайте косата си чиста. Това също влияе върху чистотата на лицето ви.

– Никога не правете компромиси с качеството на козметиката, която използвате, винаги избирайте висококачествени продукти за вашата кожа.

– И накрая, но не на последно място, старайте се да стоите далеч от депресията. Колкото по щастливи сте, толкова „по-щастлива“ ще е и вашата кожа. Избягвайте негативните изражения на лицето си, не се мръщете. Това се отразява на кожата. Когато усмивката и смехът са част от вашата същност, винаги ще изглеждате и ще се чувствате добре.

Полезни съвети за вашата кожа от BioIzbor.com

2017-01-23T22:30:04+00:00 декември 25th, 2015|Здраве, Полезни съвети|0 Коментара