Правилна грижа за прекрасни ръце

3rd февруари, 2016 /

Правилна грижа за прекрасни ръце

Нашите ръце са една от най-важните части на тялото ни. Ако се замислите, ще осъзнаете, че тази част от нашето тяло е непрекъснато в движение. Има професии, в които 90% от работата се извършва с ръце. Ръцете са подложени и на действието на много химикали. През зимата ръцете ни са изложени на студ и вятър. В периодите на грип, човек мие ръцете си доста по често. Всичко това води до изсъхване на кожата, на тази така важна част от нашето тяло. Особено за жените, ръцете са важна част от техният външен вид. Ръцете ни издават и нашата възраст, за това е изключително важно, какви грижи полагаме за тях. Хубаво е да се замислим за това още преди да се е превърнало в проблем. Сухата кожа на ръцете е изключително неприятна и окзава лошо влияние върху това, как ще изгледат ръцете ни след определена възраст. За това е много важно да полагаме добри грижи за тях.

Правилните продукти, които да осигурят подхранването, омекотяването и добрата хидратация са изключително важни. Ние от BioIzbor, ви препоръчваме да ползвате в ежедневието си, био козметика, която е максимално щадяща за кожата ни. Съвети за лечение на хронично сухи ръце.

– Защитете вашите ръце. Защитата е от ключово значение. Да се ​​носят гумени или латексови ръкавици, когато сме изложени на дразнители. Важно е да изберем, такива които са облицовани с памучно покритие.

– Измивайте ръцете си разумно. Дори и да имате хронично сухи ръце, не се притеснявайте да миете ръцете си. Редовното миене на ръцете е един от най-добрите начини да се предпазим от грип и други заразни заболявания. Не миите ръцете си с гореща вода. Това ще доведе до отмиване на нашите естествени защитни „масла“ от кожата ни. Използвайте нежни био сапуни. Избягвайте ползването на дезодоранти; силно ароматизирани сапуни; сапуни,който образуват обилна пияна. Потърсете овлажняващи сапуни.

– Хидратирайте често ръцете си. Овлажняването е много важно за облекчаването на изключително сухата кожа. Използвайте био кремове за ръце. Фокусирайте се върху овлажняващи средства на маслена основа. Кремовете не е задължително да бъдат скъпи, за да са качествени. Потърсете продукти с максимално изчистени състваки.

Потърсете продукти с най-малко една или няколко от следните състваки: Вазелин, минерално масло, и ланолин – подпомагат задържането на вода в кожата. Млечната киселина и карбамида, благоприятстват за успокояване на сухата кожа. Глицеринът „налива“ вода в кожата и др.

– Носете ръкавици.

– След като по цял ден ръцете ни са заети с нещо, е трудно нанесеният продукт за овлажняване да остане по тях за дълго време. Нанесете овлажняващ продукт преди да си легнете. Така през ноща ще се задържи по дълго върху кожата ни и ще има по-добър ефект.

Това са на пръв поглед добре познати неща, но колко от нас ги спазват в забързаното ни ежедневие. Надяваме се да сме ви провокирали да се замислите още веднъж, за малките но важни неща от изпълнения със задачи ден.

Правилна грижа за прекрасни ръце

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

BioIzbor.com