Как сокът от лимон с вода помага на нашето тяло ?

25th януари, 2016 /

Как сокът от лимон с вода помага на нашето тяло ?

Лимоните са плодове изключително богати на хранителни вещества, включително витамин C, B-комплекс, калций, желязо, магнезий, калий и фибри. Лимоните съдържат повече калий от ябълките и гроздето.

Концентрираният лимонов сок може да навреди на емайла на зъбите и за това е необходимо да се разреди с вода. Тя може да е със стайна температура до леко топла. Най-добре се усвоява сутрин около 30 минути преди хранене. Така се извлича максимална полза от лимонената вода.

– Съдейства за намаляване на възпалителните процеси в тялото.

Така наречената лимонена вода спомага за намаляване на киселиността. Тя спомага за премахване на пикочна киселина в ставите. Това е една от основните причини за възпалителните процеси.

– Подпомага храносмилането.

Лимоновия сок, не само насърчава здравословното храносмилане, но и подпомага отделянето на токсините чрез храносмилателния тракт. Той помага за облекчаване на симптомите на стомашно неразположение, като например киселини в стомаха, оригване, подуване на корема и др.

– Добър помощник за намаляване на телесното тегло.

Лимоните съдържат пектинови фибри, което помага и в борбата с глада.

– Пречистване на организма.

Лимонения сок подпомага пречистването на тялото от токсини, чрез повишаване на ензимната функция, също стимулира работата на черния дроб.

– Подпомага излекуването, на някои кожни недостатъци.

Антиоксидантите в лимонов сок са полезни не само в борбата с пъпките по нашата кожа, но и в борбата с бръчките също! Чрез детоксикацията на кръвта, кожата запазва своя блясък. Намаляват белезите и старческите петна.

– Повишава имунната ни система.

Богатото съдържание на витамин C, действа изключително добре на нашата имунна система. Сокът от лимон се препоръчва и при състояния на психически стрес на организма. Тогава имунната ни система е особено чувствителна.

– Отличен източник на калий.

Както вече бе споменато, лимоните са с високо съдържание на калий, който е полезен за здравето на сърцето, мозъка и нервните функции.

– За свеж дъх.

Той също така помага за облекчаване на зъбобол и възпаление на венците. Поради това, че лимонената киселина може да доведе до ерозия на зъбния емайл, се препоръчва да не миете с четка зъбите си веднага, след като сте изпили сока от лимон. Направете го преди това. А след лимонената вода може хубаво да изплакнете зъбите си с вода със стайна температура

– Дава ни енергия.

Лимоновия сок осигурява на тялото ни енергия, когато влиза в храносмилателния тракт, а също така помага за намаляване на тревожност и депресия. (Дори и аромата на лимони има успокояващ ефект върху нервната ни система!)

– Помага в борбата с вирусни инфекции.

Топлата лимонена вода е най-ефективният начин за намаляване на вирусните инфекции и последващото възпаление на гърлото.

 

Ние от BioIzbor.com , Ви препоръчваме и нашият раздел супер храни, за още по здравословно хранене и добро здраве.

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

Как сокът от лимон с вода помага на нашето тяло ?