Как няколко фурми на ден правят чудеса ?

14th януари, 2016 /

Как няколко фурми на ден правят чудеса ?

Фурма се нарича сладкият плод на финиковата палма. Типичен за Средиземноморието и Западна Азия.

Що се отнася до храносмилателната система, формите като изключително добър източник на фибри са незаменими за правилното и функциониране. След като се изсушат във формите има десет пъти повече протеини. В тях се съдържа богат комплекс от минерални вещества, аминокиселини, микроелементи и антиооксиданти. Фурмите притежават естествена сладост, която е добър заместител на захрта, от която се нуждаем през деня. Плода е наситен на въглехидрати и захари – главно глюкоза и фруктоза.

Фурмите подобно на други сушени плодове, могат да се съхраняват дълго при стайни температури.

Този плод съдържат почти всички витамини.

Ползите от яденето на форми са следните :

  • за мозъка

Формите са богати на фосвор. Той е ключов за функционирането на мозъка, затова хората, занимаващи се с интелектуална дейност, могат да стимулират ума си с повече фурми.

  • за очите

За здрави очи, наблягайте на фурмите. Фурмите имат високо съдържание на зеаксантин и лутеин, те се наричат още „витамини за очите“. Двете вещества имат ключова роля в поддържането на макулата и ретината на окото, които влошават здравето си с възрастта.

  • за сърцето

Ако сложите няколко фурми във вода за през нощта и сутринта ги блендирате с водата – получавате вълшебна смес. Хапвайте си я, няколко пъти през деня. Така вече имате рецепта за дълголетно и здраво сърце. Също така, фурмите предпазват от сърдечни и мозъчни удари – те са богати на калий. Те спомагат за стабилизиране на нервната система.

  • помагат при анемия

 

100 г фурми съдържат 0.90 г желязо, което е 11 % от препоръчителната дневна доза.

  • при предстоящо раждане

 

Похапването на фурми месец преди раждане понижава значително болките и кървенето по време на родилния процес. Фурмите също така помагат за производството на кърма в месеците след раждането.

  • за теглото ни

Фурмите регулират работата на червата, балансират кръвната захар и не съдържат холестерол. Те засищат и са добри при сваляне на килограми. Те дават много енергия. Тяхната сладост е благодарение на съдържанието на глюкоза, фруктоза и захароза.

  • за понижаване на високото кръвно

Фурмите съдържат малко количество натрий и изобилие на калций. 5-6 фурми на ден, ни осигуряват 80 мг магнезий. Той има отношение към стабилното кръвно налягане и циркулирането на кръвта.

Фурмите укрепват имунитета, понижават умората, повишават издръжливостта и концентрацията, а освен това способстват за намаляването на лошия холестерол. Плодът е също много богат и на антиоксиданти флавоноиди, като бета каротин, лутеин и др. Тези антиоксиданти имат способността да защитават организма от свободните радикали.

Ние от онлайн магазин за био козметика и супер храни, можем да Ви предложим следните вариянти за прием на фурми:

 

Био фурми без костилка

Био сурови енергийни барчета на оснвата на био фурми

 

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

BioIzbor.com