Невероятен подход за здрава кожа без целулит

13th януари, 2016 /

Невероятен подход за здрава кожа без целулит – правете си сухо четкане

Кожата е най-големият ни орган и отговаря за детоксикиране на тялото ни досущ като черния дроб, бъбреците и дебелото черво. Сухото четкане на кожата е древна техника, част от древната индийска система за здравни грижи, наречена аюрведа, и притежава множество ползи за здравето. Освен че е много лесно и просто да се направи, отнема само няколко минути на ден и е изключително евтин метод.

Ползите за здравето от сухото четкане:

Сухото четкане ексфолира кожата и премахва мъртвите клетки, като по този начин допринася за по-млада, гладка и свежа кожа. По този начин кожата е в състояние да абсорбира по-добре хранителни вещества в тялото.

То също подобрява кръвообращението и помага на лимфите по-лесно да освобождават токсините, което подобрява имунната система и бори инфекциите.

Четкането на суха кожа също помага за обновяване на клетките, подобрява мускулния тонус, стяга кожата и намалява целулита чрез освобождаване на мастни отлагания по повърхността на кожата.

Друг допълнителен бонус е освобождаване от стреса. Сухото четкане има медитативни ползи, особено ако се прави на тихо и спокойно място. То може да намали напрежението в мускулите и да успокои ума, точно като лек масаж на тялото.

Как да направим сухото четкане?

Трябва да изберете правилния тип четка – нека е твърда, но не прекалено.

Влакната е добре да бъдат от растителен произход, като е хубаво четката да е с дръжка, за да може лесно да се достигне до области като гърба.

Най-доброто време за сухото четкане е под душа, преди да се измиете, когато кожата е суха. Самата четката също трябва да бъде суха.

Четкането може да се направи веднъж или два пъти дневно, но не забравяйте да избягвате местата със разранена или възпалена кожа.

Тъй като лимфната система тече към сърцето, винаги трябва да четкате към него, използвайки дълги нежни движения (избягвайте движения напред-назад).

Натискайте силно, но не болезнено, за да се избегне дразнене на кожата. Тя трябва да е розова след сеанса, а не червена.

Започнете от краката, а след това нагоре по бедрата, корема, гърба и ръцете.

Най-добре избягвайте лицето си, тъй като кожата там е твърде чувствителна.

Четкайте около 3-5 минути и след това вземете душ, който да отмие мъртвите кожни клетки и нечистотии.

В съчетание с този полезен метод, нашият онлайн магазин може да ви предложи различни натурални продукти за още по-добър ефект в борбата с целулита:

 

По материали от : Фрамар БГ

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

BioIzbor.com