Скъпоценни съвети от Джейми Оливър

8th януари, 2016 /

Скъпоценни съвети от Джейми Оливър

Здравословното хранене – всичко е въпрос на баланс. Искате да си хапнете парче баница за вечеря, парче вкусен пай или друго лакомстово ? Всичко е ОК. Лакомствата са част от живота и не е необходима да се лишаваме от тях. Но разбира се, в никакъв случай не трябва да се прекалява. Прекомерната употреба на сладкиши и други не много диетични храни, разбира се не е препорачителна. Тези вкусотии трябва да се приемат в умерени количества. Може да им се насладим, но само понякога. По-голямата част от ежедневното ни хранене трябва да включва балансирана и питателна храна. Направете здравословната храна приоритет в живота си и в живота на вашето семейство. Научете се да я обичате, да обичате това как ви кара да се чувствате и не забравяйте, че балансираното хранене и редовните упражнения са ключът към здравословния начин на живот.

За да имате пълен контрол над съставките, който влизат във вашето меню, най-добре е да готвите с продукти собствено производство. Това е трудно постижимо, но е най-сигурния път към здравословното хранене.

Яжте балансирано. Вашата балансирана диета, включва всички групи храни в правилните пропорции.

В разнообразието е ключа. Попълнете вашата диета с широка гама от плодове, зеленчуци, постно месо, риба, яйца, варива, ядки, семена, пълнозърнести храни и естествено нискомаслени млечни храни. Когато става дума за плодове и зеленчуци, различни цветове дават на тялото ви богатството на различните хранителни вещества, от което то се нуждае, за да бъдете здрави и силни.

Разберете повече за това, което ядете. Направете усилие да научите повече за храната,с която се храните – всички ние трябва да имаме знания за храната, която ядем и за това как тя се отразява на телата ни.

Яжте храна богата на питателни калории. Уверете се, че по-голямата част от приеманата чрез храната енергия идва от хранителни калории, които осигуряват на тялото ви хранителни вещества като витамини, минерали, протеини, фибри и добри мазнини. Избягвайте празните калории.

Не пропускайте закуската. Закуската задвижва правилно метаболизма ви и ви помага да бъдете бдителни и будни през целия ден. Уверете се, че винаги ядете питателна закуска.

Прочетете дребния шрифт. Важно е да четете опаковките. Бъдете наясно с препоръчителните размери на порциите, и на захарта, солта и наситените мазнини в съдържанието. Не забравяйте, че не всички Е-номера са лоши, но присъствието на твърде много от тях често е лош знак.

Пийте повече вода. Водата е основна част от вашата диета. Пийте много вода и по този начин избегнете празните калории от неща като газирани напитки, енергийни напитки или сокове с добавена захар. Яжте калориите не ги пийте.

Бъдете активни. Правете упражнения. Това е изключително важно за да бъдем здрави.

Спете добре. Уверете се, че спите достатъчно. Докато спим, телата ни си почиват и се възстановяват, за да може да сме активни и пълноценни през деня.

А ние от BioIzbor ви съветваме да включвате в менюто си и супер храни. Може да ги намерите при нас на www.bioizbor.com

С мисъл за Вас и Вашето здраве !