Вдъхновяващи съвети за здравословен живот

30th декември, 2015 /

Вдъхновяващи съвети за здравословен живот

Няма никаква тайна – най-простите неща, често са и най-добрите !

– Яжте храни, които са „ еволюционно стари“ т.е. храни , които са съществували максимално дълго време на нашата планета. Това са храни, с които ние сме се хранили дълги години и са ни съпътствали в нашето еволюционно развитие. Човешкият организъм е най-добре приспособен към тях и ги възприема добре. Различни проучвания показват, че една „първична“ диета , съставена от плодове, зеленчуци, ядки, семена, както и месо, риба и яйца е най-благоприятна за контрол на нашето тегло, подобряване на метаболизма и поддържане на здравословен начин на живот. Доверим ли се на тези храни, ние ще сме сигурни, че правим здравословен избор за храна уверено. Този начин на хранене е най-сигурният в сравнение с различните „модни“ диети и цялата маркетингова дезинформация относно храните и хранителните добавки за отслабване.

– Да поддържаме тялото си хидратирано, е едно от най-важните неща. Всички знаем, водата каква част от тялото заема. Водата изпълнява изключително много функции в човешкото тяло. Тя е разтворител, носител на хранителни вечества, регулатор на температурата, детоксикатор и още куп жизненоважни качества и свойства. За това – пийте вода ! Една чаша топла вода сутрин на гладно, върши чудеса за нашето тяло.

– Начина, по който ядем, също е от голямо значение. В забързаният свят, в който живеем, ние често се храним разсейвайки се с неща като телевизия, телефони и т.н. Това води до приемането на повече храна, от колкото е необходимо, а в същото време не можем да се насладим на храната си и да и отдадем нужното уважение. За да е здравословно храненето ни не трябва да се разсейваме по време на хранене, да ядем по бавно и да здъвкваме добре храната си. Това подпомага храносмилателния процес.

– Макар, че слънцето в последните години става все по-силно и вредно, и като цяло трябва много да се внимава с дългото излагане под слънчевите лъчи, все пак то е и много полезно. Всички знаем за витамин D, също така то е благоприятно за имунната ни система. Взимайте свойте слънчеви „бани“ както през лятото, така и през зимата.

– Спете достатъчно. Така се оптимизира умствената и физическа ни енергия. Оптималните нива на съня (около осем часа на нощ) са свързани с намален риск от хронични заболявания и подобряване на дълголетие. Една проста стратегия, която може да ни помогне да си гарантираме оптимални количества от съня е да си лягаме рано. Ако си лягаме към 22:00 или 22:30 часа, ние инвестираме в нашето краткосрочно и дългосрочно здраве и благополучие.

– Ходете и правете редовно аеробни упражнения. Това води до различни ползи за тялото и мозъка, включително намаляване на риска от хронични заболявания, анти-тревожност и повишаване на настроението. Поставете си за цел 30 минути бързо ходене всеки ден. След няколко седмици ще почувствате разликата – в положителна посока.

– Упражнявайте случайни актове на доброта. Това е добре, както за човека, който получва добрината, така и за този който я дава.

 

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

BioIzbor

Онлайн магазин за био козметика и супер храни