Научете тези полезни съвети за вашата коса от BioIzbor

29th декември, 2015 /

Научете тези полезни съвети за вашата коса от BioIzbor

Като се има предвид, че косата е технически мъртва тъкан, ние й отдаваме много време, пари и енергия за да положим възможно най-добрите грижи за нея. И така би трябвало. Освен че е забавно да се грижим за нейния стил и цвят, косата има и важна биологична цел: Тя запазва главата ни топла и помага за регулиране на телесната температура.

Косата, както и ноктите, представлява разширение на епидермиса – външният слой на кожата ни. Този слой се състои основно от протеин. Косата като клетка остава с нас за период от три до пет години, докато падне сама, или израсте. През повечето от времето, тя се заменя. Поради дългия период  от време, което тя остава на главата ни, особено при жените, косата заслужава добра грижа, както и по възможност да ползваме качествена натурална и био козметика. Сега ще ви дадем няколко съвета, с които се надяваме да сме ви полезни и да помогнем да запазите косата си блестяща, здрава и красива :

1. Каша от зряло авокадо (отстраняваме сърцевината) и едно яйце. Нанасяме кашата върху влажна коса. Авокадото е богато на витамини, незаменими мастни киселини и минерали, които ще спомогнат за възвръщане на блясъка на косата ни. Оставяме да подейства за поне 20 минути, след което изплакваме няколко пъти. Повтаряме процедурата веднъж седмично за изтощена коса и веднъж месечно за здрава коса.

2. Ако използваме една част ябълков оцет и две части много топла вода, ще спомогнем за балансиране на нивото на рН на скалпа ни, а също така, тази комбинация може да извади естествените червени акценти в косата ни. Тази комбинация не е с особено приятен аромат, но пък работи. Просто изсипваме сместа с оцет върху косата си,  с масажни движения я втриваме в скалпа си, и я оставяме да изсъхне за няколко минути. След това измиваме косата, както обикновено.

3. Смесваме едно яйце с малко количество шампоан, нанасяме върху косата, оставяме сместа за пет минути и изплакваме добре. Тази „шампоан омлет“, спомага за увеличаване на протеина в косата ни.

4. Може да се изненадате, но майонезата е страхотен балсам. Всичко, което е необходимо е да намажете косата си добре с майонеза ( за предпочитане е домашно приготвената ). Оставяте я за около 15 минутки и после измивате, както обикновено. Най-добре е да използвате био шампоани, които са максимално щадящи за косите ни.

5. Използването на рициново масло, когато имаме проблеми със загубата на коса е доказано и ефикасно средство.

Надяваме се, да сме били полезни с тези съвети.

И не забравяйте, че качествената козметика, също има голямо значение за доброто състояние на косата ни. Сертифицираните био продукти не съдържат вредни съставки, който могат допълнително да влошат състоянието на вече увредената коса.

 

BioIzbor.com

С мисъл за Вас и Вашето здраве !