ТОП 5 НА ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА В КОЗМЕТИКАТА

//ТОП 5 НА ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА В КОЗМЕТИКАТА

ТОП 5 НА ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА В КОЗМЕТИКАТА

ТОП 5 НА ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА В КОЗМЕТИКАТА

НЕ РИСКУВАЙ, ГРИЖИ СЕ ОТГОВОРНО!
Бебето Ви не може да разчете състава на козметиката, която използвате за него, вие можете!
Публикуваме 5 най-опасни съставки в бебешката козметика, а и не само в бебешката. Ако нямате време да четете, посетете нашия сайт www.bioizbor.com и направете отговорния избор, продуктите ни са натурални , органични , сертифицирани!
ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ!

ТОП 5 НА ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА В КОЗМЕТИКАТА

1. Аромати (FRAGRANCE)
Най-трудно може да се избегне тази съставка. Много марки, които уж използват безопасни и естествени съставки, също така използват и аромати. Проблемът е в това, че „аромат“ – това е общ термин, и ние често не знаем, какво именно се крие зад тази дума. В зависимост от това, какво точно се използва, за да се създаде аромат, този термин може да бъде свързан със съставки, които предизвикват астма, екзема, неврологични проблеми, респираторни щети, както и увреждане на очите. Често аромат се използва, за да се прикрие неприятната миризма на опасни химикали.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Продукти с думата „аромат“ ( fragrance ) в списъка на съставките.

2. ФТАЛАТИ ( PHTHALATES)

Фталатите, се използват като консерванти в продуктите за лична хигиена, като шампоани и лосиони. Те причиняват ендокринни нарушения и могат да доведат до намаляване на подвижността на сперматозоидите и тяхната концентрация, алергии, астма, рак.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Продукти с думите „diethylhexyl phthalate“, „dibutyl phthalate“, „demethyl phthalate“ или „diethyl phthalate“

3. ПАРАБЕНИ ( PARABENS)
Парабените – това е още един консервант, който се използва в много продукти за лична хигиена. Те също така причиняват ендокринни нарушения , които могат да доведат до репродуктивните проблеми, нарушения на развитието, дразнене на кожата и рак.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Всеки продукт, които има съставки завършващи на „–paraben“.

4. Формалдехид ( FORMALDEHYDE)
Формалдехид-това е консервант, който се използва в продуктите на водна база. Той предотвратява растежа на мухъл. Къде е проблема? Той е известен канцероген и предизвиква алергии, като последиците от тези алергии са проблеми с дишането, главоболие и гадене.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Искате да избегнете всякакви продукти с формалдехид ( FORMALDEHYDE), като съставка, вие също трябва да внимавате, за съставки, които подпомагат освобождаването му. Търсете: „quaternium-15“, „DMDM hydantoin)“, „imidazolidinyl urea“, „diazolidinyl urea“, „polyoxymethylene urea“, „sodium hydroxymethylglycinate“, „2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol (bromopol)“ and „glyoxal“.

5. 1,4-диоксан ( 1,4-DIOXADE)
Това е синтетичен продукт, който има евтин процес на производството, в него се използва канцерогенен нефтенпродукт етиленов окис. Резултатът е, че той е канцерогенен, токсичен е за бъбреците, причинява неврологични проблеми и проблеми с дихателните пътища. Защо е вреден? Защото този продукт, се произвежда по изкуствен начин с използване на канцерогени, затова той наистина трябва да се избягва.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Вие няма да намерите 1,4-диоксан ( 1,4-DIOXADE) на етикетите. За да се избегне този продукт, погледнете съставките, които съдържат букви на ( -eth ) , което е показател за присъствието на 1,4-диоксан. Стойте далеч от „polyethylene“, „polyethylene glycol“, „sodium laureth sulfate“, „ceteareth“, „oleth“, „oxynol“, „-xynol“ и „PEG“.

По материали на: happy healthy mama

Силата на природата е във Вашите ръце!!!

Био козметика за бебета, бременни и майки. Качествена био и натурална козметика. Сертифицирана органична козметика. Био козметика за Вас и Вашето БЕБЕ.

БИО КОЗМЕТИКА=НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА=ОРГАНИЧНА КОЗМЕТИКА=BioIzbor.com

2017-02-17T22:44:03+00:00 февруари 17th, 2017|Полезни съвети|0 Коментара