ТОП 5 НА ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА В КОЗМЕТИКАТА

ТОП 5 НА ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА В КОЗМЕТИКАТА

НЕ РИСКУВАЙ, ГРИЖИ СЕ ОТГОВОРНО!
Бебето Ви не може да разчете състава на козметиката, която използвате за него, вие можете!
Публикуваме 5 най-опасни съставки в бебешката козметика, а и не само в бебешката. Ако нямате време да четете, посетете нашия сайт www.bioizbor.com и направете отговорния избор, продуктите ни са натурални , органични , сертифицирани!
ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ!

ТОП 5 НА ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА В КОЗМЕТИКАТА

1. Аромати (FRAGRANCE)
Най-трудно може да се избегне тази съставка. Много марки, които уж използват безопасни и естествени съставки, също така използват и аромати. Проблемът е в това, че „аромат“ – това е общ термин, и ние често не знаем, какво именно се крие зад тази дума. В зависимост от това, какво точно се използва, за да се създаде аромат, този термин може да бъде свързан със съставки, които предизвикват астма, екзема, неврологични проблеми, респираторни щети, както и увреждане на очите. Често аромат се използва, за да се прикрие неприятната миризма на опасни химикали.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Продукти с думата „аромат“ ( fragrance ) в списъка на съставките.

2. ФТАЛАТИ ( PHTHALATES)

Фталатите, се използват като консерванти в продуктите за лична хигиена, като шампоани и лосиони. Те причиняват ендокринни нарушения и могат да доведат до намаляване на подвижността на сперматозоидите и тяхната концентрация, алергии, астма, рак.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Продукти с думите „diethylhexyl phthalate“, „dibutyl phthalate“, „demethyl phthalate“ или „diethyl phthalate“

3. ПАРАБЕНИ ( PARABENS)
Парабените – това е още един консервант, който се използва в много продукти за лична хигиена. Те също така причиняват ендокринни нарушения , които могат да доведат до репродуктивните проблеми, нарушения на развитието, дразнене на кожата и рак.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Всеки продукт, които има съставки завършващи на „–paraben“.

4. Формалдехид ( FORMALDEHYDE)
Формалдехид-това е консервант, който се използва в продуктите на водна база. Той предотвратява растежа на мухъл. Къде е проблема? Той е известен канцероген и предизвиква алергии, като последиците от тези алергии са проблеми с дишането, главоболие и гадене.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Искате да избегнете всякакви продукти с формалдехид ( FORMALDEHYDE), като съставка, вие също трябва да внимавате, за съставки, които подпомагат освобождаването му. Търсете: „quaternium-15“, „DMDM hydantoin)“, „imidazolidinyl urea“, „diazolidinyl urea“, „polyoxymethylene urea“, „sodium hydroxymethylglycinate“, „2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol (bromopol)“ and „glyoxal“.

5. 1,4-диоксан ( 1,4-DIOXADE)
Това е синтетичен продукт, който има евтин процес на производството, в него се използва канцерогенен нефтенпродукт етиленов окис. Резултатът е, че той е канцерогенен, токсичен е за бъбреците, причинява неврологични проблеми и проблеми с дихателните пътища. Защо е вреден? Защото този продукт, се произвежда по изкуствен начин с използване на канцерогени, затова той наистина трябва да се избягва.

КАКВО ДА СЕ ИЗБЯГВА:

Вие няма да намерите 1,4-диоксан ( 1,4-DIOXADE) на етикетите. За да се избегне този продукт, погледнете съставките, които съдържат букви на ( -eth ) , което е показател за присъствието на 1,4-диоксан. Стойте далеч от „polyethylene“, „polyethylene glycol“, „sodium laureth sulfate“, „ceteareth“, „oleth“, „oxynol“, „-xynol“ и „PEG“.

По материали на: happy healthy mama

Силата на природата е във Вашите ръце!!!

Био козметика за бебета, бременни и майки. Качествена био и натурална козметика. Сертифицирана органична козметика. Био козметика за Вас и Вашето БЕБЕ.

БИО КОЗМЕТИКА=НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА=ОРГАНИЧНА КОЗМЕТИКА=BioIzbor.com

Няколко любопитни факта за масажа

Няколко любопитни факта за масажа

Няколко любопитни факта за масажа:

Гърбатият кит един от най-големите видове кит в света. Възрастните варират в дължина от 12-16 м. и тежат приблизително 48 тона и дори те не са в състояние да пренебрегнат ефекта на погалване. Тези големи създания с часове държат главата си над водата, заради погалващите и движения.

При експеримент с 40 недоносени деца били разделени на две групи, една от които всеки ден децата били нежно погалвани в продължение на 45 мин., а другата – не. След 10 дни при претегляне децата от първата група били с 47% по-тежки отколкото децата от втората група, макар че получавали равно количество калории дневно.

Един час масаж се приравнява по сила на възстановително въздействие върху човешкия организъм на 7-8 часа сън.

Масажът помага почти при всички случаи, когато помагат лекарствата и още в много други, когато лекарствата не помагат.

Тактилното усещане е първото сетиво, което се проява от останалите сетива и е последното сетиво, което ни напуска.

Силата на природата е във Вашите ръце!!!

Био козметика за бебета, бременни и майки. Качествена био и натурална козметика. Сертифицирана органична козметика. Био козметика за Вас и Вашето БЕБЕ.

БИО КОЗМЕТИКА=НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА=ОРГАНИЧНА КОЗМЕТИКА=BioIzbor.com

Историята на Pure & Light Organics

За Pure & Light Organics

Историята на Pure & Light Organics започва и завършва с живота и личната философия, на нашия основател, Donazy Agnes.

Агнес започва кариерата си като физиотерапевт, професия която дава на нея стабилна основа в областта на биологията и физиологията. Когато тя решава да започне бизнеса си, тя получава магистърска степен от Оксфорд Брукс Университет. Въпреки това, на практика, Агнес се разочарова от липсата на почтеност в света на бизнеса, като това не я отказва, а все повече амбицира да остане вярна на себе си и да отстоява своите принципи.

Приблизително по същото време, тя започна да изпитва проблеми с кожата си вследствие на чувствителност към химията в козметиката и храна. Тогава Агнес започва сериозно проучване на естествена лечебна система и се превръща в опитен Природолечител, Западен билкар ( западно траволечение – разглежда лечение като изкуство, което черпи от билкови традиции на Европа и Америка ) , и Ароматерапевт. Силна лична заинтересованост в духовни и метафизични изследвания също  я довеждат до науката хомеопатия и дейността на Рудолф Щайнер.

Агнес обединява своя нюх за бизнес, знания за физическо изцеление, и любовта си към красотата и хармонията, за да създаде своята марка козметика за грижа за кожата Pure & Light Organics. През последните 15 години тя се превърна в майстор на разработване, тестване и усъвършенстване на всички естествени продукти. Тя също лично контролира всички аспекти на производството и търговията.

Donazy Agnes

Pure & Light Organics грижа за кожата се придържа към високите принципи на Агнес като неподкупност, прозрачност и справедливост. Това се проявява в ценовата политика на компанията, където Агнес гарантира, че срещу вашите пари получавате продукти с най-високо качество от прецизно подбрани сертифицирани съставки и «свежоприготвени» продукти.

Не по-малко очевидна е нейната основна страст,  чрез която донася красота и хармония в света и на своите  клиенти.

Всички продукти на Pure & Light Organics са направени от най-качествените натурални и органични съставки, и есенции. Не е използвана никаква синтетика, химикали, вредни добавки, без минерални масла, алкохол, сулфати, ланолин, продукти от животински произход, изкуствени оцветители, изкуствени аромати, синтетични аромати, химически и биологични съставки, които могат да раздразнят кожата.

Внимателно вижте нашите съставки. Всички те са естествени.

Повечето от продуктите на Pure and Light Organics са сертифицирани от Ecocert или The Soil Association, като се гарантира, че лечебните свойства на компонентите, които са използвани се допълват от богатата на хранителни вещества почва, чисти от пестициди и синтетични торове.

Те са естествен еликсир за кожата, която подхранват, тонизират и освежат.

Силата на природата е във Вашите ръце!!!

Био козметика за бебета, бременни и майки. Качествена био и натурална козметика. Сертифицирана органична козметика. Био козметика за Вас и Вашето БЕБЕ.

БИО КОЗМЕТИКА=НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА=ОРГАНИЧНА КОЗМЕТИКА=BioIzbor.com

Историята на LULU & BOO Organics

За LULU & BOO Organics

Няколко думи от създателя на LULU & BOO Organics:

Когато лошото здраве, ме принуди да напусна кариерата си като гримьор от една от най-големите козметични къщи в света. Тогава аз реших, че е време да променя своя начин на живот. Кожата ми беше станала много чувствителна заради многото продукти, които аз по-рано бях използвала всеки ден. В този момент аз разбрах, че кожата ми не е получавала жизнено важните хранителни вещества, необходими, за да се запази здрава. Започнах да ям екологично чисти продукти и да експериментирам с арома- и фитопрепарати, създавах специални смеси за кожата ми, което помогна на здравето ми и кожата ми значително да се подобрят. С помощта на тези експерименти аз открих в себе си истинската страст за холистично здраве и реших да продължа кариерата си в ароматерапията и траволечении.

Чрез комбиниране на предишния ми опит като гримьор и на обширното цялостно обучение, създаване на органична грижа за кожата дойде и естествената следваща стъпка, и LULU & BOO Organics се роди. След многото проучвания, аз вярвам, че съм създала фантастични сертифицирани биологични продукти за красота за жени от всички възрасти и типове кожа.

Claire Edmunds

Основател на козметичната марка LULU & BOO Organics

Всички продукти на LULU & BOO Organics са сертифицирани от The Soil Association.

Основана през 1946 г., в Обединено Кралство Великобритания. The Soil Association разработва първата в света органична сертификация през 1967 г. – стандарти, които, включват селското стопанство, аквакултурихранително-вкусовата промишленост , горското стопанство , здравеопазването, градинарството и текстил . Днес тя сертифицира, над 80% от биологични продукти във Великобритания.

За да посетите сайта на The Soil Association’s. Моля натиснете тук .

Също така всички продукти на LULU & BOO Organics притежават сертификат The Vegan Society. Наличието на този сертификат гарантира, че продуктът не съдържа абсолютно никакви съставки с животински произход и не e тестван върху животни в нито един етап от производството (като отделни съставки или като краен продукт).

 

Силата на природата е във Вашите ръце!!!

Био козметика за бебета, бременни и майки. Качествена био и натурална козметика. Сертифицирана органична козметика. Био козметика за Вас и Вашето БЕБЕ.

БИО КОЗМЕТИКА=НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА=ОРГАНИЧНА КОЗМЕТИКА=BioIzbor.com

Топ 10 на най-полезните храни

Топ 10 на най-полезните храни

 1. Лимони

Само в един лимон има повече от 100 % от дневния прием на витамин С. Това спомага за установяването на „добри“ нива на HDL холестерола, а също така спомага и за укрепване на костите.

– Цитрусовите флавоноиди в лимоните помагат за подтискането на растежа на раковите клетки и действат, като противовъзпалително средство.

Добавете резен лимон към зеления си чай. Редица проучвания установяват, че това повишава способността на организма да абсорбира антиоксидантите в чая с около 80 процента.

2. Броколи

– Един среден стрък броколи съдържа повече от 100% от необходимия дневен прием на витамин К и почти 200 процента от вашата препоръчителната дневна доза от витамин С – две от основните хранителни вещества изграждащи костите.

 1. Черен шоколад

– Само една четвърт от една унция дневно може да намали кръвното налягане при иначе здрави хора.

– Какаото на прах е богато на флавоноиди, антиоксиданти, полезни за намаляване на „лошия“ LDL холестерол и увеличаване на „добрите“ нива на HDL холестерола.

 1. Картофи

Един червен картоф съдържа 66 микрограма фолиева киселина – приблизително същото количество има в една чаша спанак или броколи.

– Един сладък картоф има почти осем пъти от необходимото количество на витамин А , който се бори с рака и има имуностимулираща функция.

Оставете картофите си да се охладят преди да започнете да ги консумирате. Изследванията показват, че това може да ви помогне да горите близост до 25% повече мазнини след хранене, благодарение на съдържанието на мазнинно-устойчивото нишесте.

 1. Сьомга

– Голям източник на омега-3 мастни киселини, които са свързани с намаляване на риска от депресия, сърдечни заболявания и рак.

Съдържа ниацин, който може да предпази от заболяване и загуба на паметта на Алцхаймер.

 1. Орехи

– Съдържат най-много омега-3 мастни киселини, които могат да помогнат за намаляване на холестерола, от всички ядки.

Антиоксидантът мелатонинът, който го има в орехите, помага за регулиране на съня.

 1. Авокадо

– Изключително здравословна храна. Авокадото способства за понижаване на холестерола с около 22 на сто.

Консумацията на авокадо намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Добавен към салата, авокадото увеличава усвояването на ключови хранителни вещества като бета-каротин от три до пет пъти в сравнение със салати без тази суперхрана.

 1. Чесън

– Чесъна е мощен борец, които инхибира растежа на бактериите, включително Е.коли.

– Aлицина е съединение намиращо се в чесъна, което има мощно противовъзпалително действие понижава нивото на холестерола и кръвното налягане.

 1. Спанак

– Спанака съдържа лутеин и зеаксантин, две имуностимулиращи антиоксидантни вещества, важни за здравето на очите.

– Последните изследвания установяват, че в борбата с рака, спанака е един от най-ефективните.

 1. Боб

– Яденето на една порция от бобови растения (боб, грах и леща) четири пъти седмично може да намали риска от сърдечно заболяване с 22 на сто, както и да намали риска от рак на гърдата.

Онлайн магазин за био козметика и супер храни.

С мисъл за Вас и Вашето здраве.

 

Правилна грижа за прекрасни ръце

Правилна грижа за прекрасни ръце

Нашите ръце са една от най-важните части на тялото ни. Ако се замислите, ще осъзнаете, че тази част от нашето тяло е непрекъснато в движение. Има професии, в които 90% от работата се извършва с ръце. Ръцете са подложени и на действието на много химикали. През зимата ръцете ни са изложени на студ и вятър. В периодите на грип, човек мие ръцете си доста по често. Всичко това води до изсъхване на кожата, на тази така важна част от нашето тяло. Особено за жените, ръцете са важна част от техният външен вид. Ръцете ни издават и нашата възраст, за това е изключително важно, какви грижи полагаме за тях. Хубаво е да се замислим за това още преди да се е превърнало в проблем. Сухата кожа на ръцете е изключително неприятна и окзава лошо влияние върху това, как ще изгледат ръцете ни след определена възраст. За това е много важно да полагаме добри грижи за тях.

Правилните продукти, които да осигурят подхранването, омекотяването и добрата хидратация са изключително важни. Ние от BioIzbor, ви препоръчваме да ползвате в ежедневието си, био козметика, която е максимално щадяща за кожата ни. Съвети за лечение на хронично сухи ръце.

– Защитете вашите ръце. Защитата е от ключово значение. Да се ​​носят гумени или латексови ръкавици, когато сме изложени на дразнители. Важно е да изберем, такива които са облицовани с памучно покритие.

– Измивайте ръцете си разумно. Дори и да имате хронично сухи ръце, не се притеснявайте да миете ръцете си. Редовното миене на ръцете е един от най-добрите начини да се предпазим от грип и други заразни заболявания. Не миите ръцете си с гореща вода. Това ще доведе до отмиване на нашите естествени защитни „масла“ от кожата ни. Използвайте нежни био сапуни. Избягвайте ползването на дезодоранти; силно ароматизирани сапуни; сапуни,който образуват обилна пияна. Потърсете овлажняващи сапуни.

– Хидратирайте често ръцете си. Овлажняването е много важно за облекчаването на изключително сухата кожа. Използвайте био кремове за ръце. Фокусирайте се върху овлажняващи средства на маслена основа. Кремовете не е задължително да бъдат скъпи, за да са качествени. Потърсете продукти с максимално изчистени състваки.

Потърсете продукти с най-малко една или няколко от следните състваки: Вазелин, минерално масло, и ланолин – подпомагат задържането на вода в кожата. Млечната киселина и карбамида, благоприятстват за успокояване на сухата кожа. Глицеринът „налива“ вода в кожата и др.

– Носете ръкавици.

– След като по цял ден ръцете ни са заети с нещо, е трудно нанесеният продукт за овлажняване да остане по тях за дълго време. Нанесете овлажняващ продукт преди да си легнете. Така през ноща ще се задържи по дълго върху кожата ни и ще има по-добър ефект.

Това са на пръв поглед добре познати неща, но колко от нас ги спазват в забързаното ни ежедневие. Надяваме се да сме ви провокирали да се замислите още веднъж, за малките но важни неща от изпълнения със задачи ден.

Правилна грижа за прекрасни ръце

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

BioIzbor.com

Добре ли се грижите за ноктите си ?

Добре ли се грижите за ноктите си ?

Ето какво трябва да знаете, за да запазите ноктите си по цялата им дължина в перфекто състояние.

Погледнете внимателно ноктите си. Изглеждат ли те здрави и силни ? Или точно обратното. По дължината им се наблюдават различни вдлъбнатини, райони с необичаен цвят и форма, разслояване на крайщата им. Много от тези неща могат да бъдат избегнати, чрез полагане на правилни грижи. Състоянието на нашите нокти е много важно. То може да е показателно за различни проблеми и заболявания на нашия организъм. За това е важно да им отделяме нужното внимание.

Ноктите: Какво е нормално, и какво не е ?

Нокътната пластинка е съставена от епителни клетки. Основата на нокътната пластинка е особен вид белтък наречен кератин, който участва и в изграждане на космите. Кератинът е богат на аминокиселината цистеин, в чиито строеж участва и микроелемента сяра. Освен нея в ноктите се съдържат и други микроелементи – калций, хром, фосфор, селен и цинк. Те придават здравина на нокътя. Еластичността и блясъка му се придава от участието на водата и мазнините в неговия строеж.

Здравите нокти са гладки, без вдлъбнатини или канали. Те са еднакви по цвят и консистенция и без петна или обезцветяване. Понякога ноктите развиват безвредни вертикални ръбове, които се образуват от кутикулата до върха на нокътя. Вертикалните хребети са склонни да стават по-видни с възрастта. По ноктите могат да се развиват бели линии или петна поради травма, но те в крайна сметка израстват с нокътя. Не всички промени наблюдаващи се по нокътната пластинка са безобидни. Консултирайте се с вашия лекар или дерматолог, ако забележите:

 • Промени в цвета на ноктите, като например, обезцветяване на цялата нокътна пластинка или появата на тъмна ивица под нокътя; • Промени във формата на нокътната пластина; • Изтъняване или удебеляване на ноктите; • Отделяне на ноктите от околната кожа; • Кървене около ноктите; • Подуване или болка около ноктите.
Грижи за нашите нокти: Какво да правим и какво да не правим ?

За да запазите ноктите си правете най-доброто за тях:

 • Пазете ноктите сухи и чисти. Това предпазва от развитието на бактерии под нокътната пластина. Честият или продължителен контакт с вода, може да допринесе за разделянето на ноктите от кожата. Носете специални гумени ръкавици, когато миете съдове, почиствате или използвате тежки химикали. • Поддържайте добрата хигиена на вашите нокти. При подкъсяване на дължината на нокътната пластина, използвайте само остри ножички или нокторезачки.
 • Използвайте овлажнител. Когато използвате лосион за ръце, втрийте лосиона в ноктите си и кожичките, също. • Нанесете защитен слой. Поставяйте слой втвърдител за нокти. Това може да помогне за укрепването на ноктите. • Посъветвайте се с лекар за проемането на биотин. Някои изследвания показват, че хранителна добавка с биотин, може да спомогне за укрепването на слаби или чупливи нокти.

 

Ние от BioIzbor.com, Ви съветваме да приемате супер храни, който благоприятстват за цялостното здравословно състояние на нашия организъм. А така също, и да използвате само качествена био козметика във Вашето ежедневие.

Добре ли се грижите за ноктите си ?

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

BioIzbor.com

Как сокът от лимон с вода помага на нашето тяло ?

Как сокът от лимон с вода помага на нашето тяло ?

Лимоните са плодове изключително богати на хранителни вещества, включително витамин C, B-комплекс, калций, желязо, магнезий, калий и фибри. Лимоните съдържат повече калий от ябълките и гроздето.

Концентрираният лимонов сок може да навреди на емайла на зъбите и за това е необходимо да се разреди с вода. Тя може да е със стайна температура до леко топла. Най-добре се усвоява сутрин около 30 минути преди хранене. Така се извлича максимална полза от лимонената вода.

– Съдейства за намаляване на възпалителните процеси в тялото.

Така наречената лимонена вода спомага за намаляване на киселиността. Тя спомага за премахване на пикочна киселина в ставите. Това е една от основните причини за възпалителните процеси.

– Подпомага храносмилането.

Лимоновия сок, не само насърчава здравословното храносмилане, но и подпомага отделянето на токсините чрез храносмилателния тракт. Той помага за облекчаване на симптомите на стомашно неразположение, като например киселини в стомаха, оригване, подуване на корема и др.

– Добър помощник за намаляване на телесното тегло.

Лимоните съдържат пектинови фибри, което помага и в борбата с глада.

– Пречистване на организма.

Лимонения сок подпомага пречистването на тялото от токсини, чрез повишаване на ензимната функция, също стимулира работата на черния дроб.

– Подпомага излекуването, на някои кожни недостатъци.

Антиоксидантите в лимонов сок са полезни не само в борбата с пъпките по нашата кожа, но и в борбата с бръчките също! Чрез детоксикацията на кръвта, кожата запазва своя блясък. Намаляват белезите и старческите петна.

– Повишава имунната ни система.

Богатото съдържание на витамин C, действа изключително добре на нашата имунна система. Сокът от лимон се препоръчва и при състояния на психически стрес на организма. Тогава имунната ни система е особено чувствителна.

– Отличен източник на калий.

Както вече бе споменато, лимоните са с високо съдържание на калий, който е полезен за здравето на сърцето, мозъка и нервните функции.

– За свеж дъх.

Той също така помага за облекчаване на зъбобол и възпаление на венците. Поради това, че лимонената киселина може да доведе до ерозия на зъбния емайл, се препоръчва да не миете с четка зъбите си веднага, след като сте изпили сока от лимон. Направете го преди това. А след лимонената вода може хубаво да изплакнете зъбите си с вода със стайна температура

– Дава ни енергия.

Лимоновия сок осигурява на тялото ни енергия, когато влиза в храносмилателния тракт, а също така помага за намаляване на тревожност и депресия. (Дори и аромата на лимони има успокояващ ефект върху нервната ни система!)

– Помага в борбата с вирусни инфекции.

Топлата лимонена вода е най-ефективният начин за намаляване на вирусните инфекции и последващото възпаление на гърлото.

 

Ние от BioIzbor.com , Ви препоръчваме и нашият раздел супер храни, за още по здравословно хранене и добро здраве.

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

Как сокът от лимон с вода помага на нашето тяло ?

 

Защо червеното цвекло е природно лекарство?

Защо червеното цвекло е природно лекарство?

 

Яжте червено цвекло и болестите ще бягат от вас

От древни времена хората са се отнасяли с червеното цвекло с внимание и уважение, като са го ползвали не само като храна, но и като лекарство. За лечебните  свойства на този зеленчук е споменато още в медицинските произведения на Хипократ.

 

Яжте червено цвекло и болестите ще бягат от вас

Защо червеното цвекло е природно лекарство?

1.Много ценен за човека е пектинът, на който е богато червеното  цвекло. Пектинът играе специална роля в подобряването на чревната микрофлора, нормализиране на движението на червата, махане от тялото на токсини – виновниците за преждевременно стареене. пектинът маха също и излишния холестерол, което е важно за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, особено атеросклероза.

2.В цвеклото има също биологично активен органичен бетаин,  вещество, което нормализира черния дроб, подобрява храносмилането на протеините.

3.Червеното цвекло е богато на витамин С, който укрепва имунната система и увеличава устойчивостта на организма към инфекциозни и простудни заболявания.

4.В този зеленчук има и доста желязо. затова е полезен за хора с анемия.

5.Има в цвеклото и цинк, който регулира имунната система и е с  благоприятен ефект върху функционирането на половите жлези, панкреаса, надбъбречните жлези.

Този зеленчук-чудо се ползва за лечение на тези болести:

1.При хроничен ларингит и фарингит, придружени от сухота на носа, гърлото и дрезгав глас. Сварете нарязано цвекло и го прецедете през тензух. Полученият сок се разделя на 3 равни части, прави се гаргара три пъти дневно след хранене.

 1. При запек.  Яжте на празен стомах 50-100 грама варено цвекло, подправено с растително масло.

3.При леки наранявания. Потопете памучен тампон в прясен сок от цвекло и наложете раната:  перфектно спира кървенето. Също така от прясно настъргано цвекло може да се направи компрес на раната.

4.При зъбобол. Сложете на мястото с болката парче от прясно цвекло. Въпреки това, отидете на зъболекар при първа възможност.

5.При слаб тонус на организма. Изстискайте сок от прясно цвекло, черна ряпа и моркови, те се смесват в равни пропорции. Изчакайте 2-4 часа преди да го пиете. Пийте такъв сок по лъжица един час преди хранене в продължение на един месец. Това е едно прекрасно средство при нисък хемоглобин, подобрява обмяната на веществата, нормализира кръвното налягане и придава на кожата младежки вид.

Червеното цвекло също е много добър диуретик.

Дори и да нямате здравословни проблеми може да си правите салата от червено цвекло с моркои и ряпа.

 

Ние от BioIzbor.com, Ви каним да посетите и раздела ни за супер храни, където може да откриете още полезни храни за Вашата здравословна диета.

 

С мисъл за Вас и Вашето тяло !

 

По материали от : Здраве WS

 

Как няколко фурми на ден правят чудеса ?

Как няколко фурми на ден правят чудеса ?

Фурма се нарича сладкият плод на финиковата палма. Типичен за Средиземноморието и Западна Азия.

Що се отнася до храносмилателната система, формите като изключително добър източник на фибри са незаменими за правилното и функциониране. След като се изсушат във формите има десет пъти повече протеини. В тях се съдържа богат комплекс от минерални вещества, аминокиселини, микроелементи и антиооксиданти. Фурмите притежават естествена сладост, която е добър заместител на захрта, от която се нуждаем през деня. Плода е наситен на въглехидрати и захари – главно глюкоза и фруктоза.

Фурмите подобно на други сушени плодове, могат да се съхраняват дълго при стайни температури.

Този плод съдържат почти всички витамини.

Ползите от яденето на форми са следните :

 • за мозъка

Формите са богати на фосвор. Той е ключов за функционирането на мозъка, затова хората, занимаващи се с интелектуална дейност, могат да стимулират ума си с повече фурми.

 • за очите

За здрави очи, наблягайте на фурмите. Фурмите имат високо съдържание на зеаксантин и лутеин, те се наричат още „витамини за очите“. Двете вещества имат ключова роля в поддържането на макулата и ретината на окото, които влошават здравето си с възрастта.

 • за сърцето

Ако сложите няколко фурми във вода за през нощта и сутринта ги блендирате с водата – получавате вълшебна смес. Хапвайте си я, няколко пъти през деня. Така вече имате рецепта за дълголетно и здраво сърце. Също така, фурмите предпазват от сърдечни и мозъчни удари – те са богати на калий. Те спомагат за стабилизиране на нервната система.

 • помагат при анемия

 

100 г фурми съдържат 0.90 г желязо, което е 11 % от препоръчителната дневна доза.

 • при предстоящо раждане

 

Похапването на фурми месец преди раждане понижава значително болките и кървенето по време на родилния процес. Фурмите също така помагат за производството на кърма в месеците след раждането.

 • за теглото ни

Фурмите регулират работата на червата, балансират кръвната захар и не съдържат холестерол. Те засищат и са добри при сваляне на килограми. Те дават много енергия. Тяхната сладост е благодарение на съдържанието на глюкоза, фруктоза и захароза.

 • за понижаване на високото кръвно

Фурмите съдържат малко количество натрий и изобилие на калций. 5-6 фурми на ден, ни осигуряват 80 мг магнезий. Той има отношение към стабилното кръвно налягане и циркулирането на кръвта.

Фурмите укрепват имунитета, понижават умората, повишават издръжливостта и концентрацията, а освен това способстват за намаляването на лошия холестерол. Плодът е също много богат и на антиоксиданти флавоноиди, като бета каротин, лутеин и др. Тези антиоксиданти имат способността да защитават организма от свободните радикали.

Ние от онлайн магазин за био козметика и супер храни, можем да Ви предложим следните вариянти за прием на фурми:

 

Био фурми без костилка

Био сурови енергийни барчета на оснвата на био фурми

 

С мисъл за Вас и Вашето здраве !

BioIzbor.com

Страница 1 от 41234